måndag 22 mars 2010




Idag har vi åkt tåg från Tokyo klockan 6.30 och kom fram till Kiyosato, 1300 meter över havet, klockan 10.36. Här är klockslagen hela tiden super viktigt. T.o.m jag tänker i timmar och minuter bara efter två dygn!!! På vägen hit åkte vi på bergssidorna med dalgångar och de Japanska aplerna runt oss. Men innan vi klev på det riktiga tåget så stod vi en halvtimma på perrongen och väntade på vår frukostman! En japan som hade fått i uppgift att köpa bröd mm till vårt gäng och leverera det på stationen. Prick 7.15 kom han exakt som det var beställt....visitkort växlades...gruppfotot togs och han stog kvar och vinkade av oss när tåget gick prick klockan 7.30!
Vi har haft en solig klar dag och det kan vi va glada för...plötsligt uppenbarade sig Fuji framför oss. Det är tydligen inte alla förunnat att få se toppen eftersom den oftast döljs av molnen.
Flyt igen!
På Keep väntade förstsåndaren på oss för att gå igenom eftermiddagens program som var uträknat minut för minut...det spräckte vi direkt med vårt förslag på upplägg som vi planerat under tågresan...men han är en humoristisk och godmodig man så det blev inte några problem. Efter lunch och fem timmar framåt jobbade vi med 25 förväntasfulla och entusiastiska japaner som aldrig hade varit med om en lektion utomhus och framför allt inte med uppgifter i påsar på engelska och bilder i nacken med klädnypor!
Efter ett tag släppte korektheten och det skrattades och pratades i mun på varandra. Det ska va fyra erfarna utomhuspedagoger från den kalla norden till det! Föreläsningar inne, te-party och mingel så Tack för oss..buga och buga...
Nu ska det sovas sju kvart i timmen efter ett 42 gradigt mineralkällvattensbad!

2 kommentarer:

  1. Åh vad spännande!! Ska bli superkul att få se bilder sen när du kommer hem.. O lite träning i punktlighet kan la inte skada en Bergman? :P
    Puss //Emma

    SvaraRadera
  2. Haha! JA killarna i Räfven sa att de är helt galna i minuter. Är man inte där tio minuter före utsatt tid så blir de tydligen helt nippriga sa dom! Tur att svenskar är lite lagda åt samma håll men jag får ta å hålla med syster...inte helt lätt för en du kanske?

    SvaraRadera