tisdag 23 mars 2010


Dormermose och förskolebarn

Idag har vi inte haft några egna work-shops utan bara fått uppleva själva. Vi hälsade på i en förskola men ca 70 barn uppdelade på tre avdelningar med tre pedagoger i varje grupp. Alltså ungefär lika som hos oss. Vi kom utan att det visste om något så barnen blev lika spralliga som barn i Sverige blir när något konstigt händer.
Så fick vi en rundtur med bil till viktiga platser inom det här centrat KEEP som både innehåller universitet, naturskola, lägerskola och hotell.
Japansk hasselmus är hotad här så man bygger broar över en väg för att hjälpa den. Just idag byggdes en ny bro så vi var där och fick prata med en professor som forskat om hasselmmusen i 25 år! Dessutom var vi på ett museum om musen och där man också har forskningscentrat och tittade på två stycken. Den ena hade trillat ner i en skorsten så honom hade de döpt till "Tomten"
Jättesöta!

3 kommentarer:

  1. Vänta här nu. Mamma säger "söta" om möss????? Nu kanske jag avslöjar endel känslig information som inte bör läcka ut till folk i naturskolevärlden, men mamma, exakt NÄR slutade du ställa dig på stolar när du såg möss?

    SvaraRadera
  2. Håller med ovanstående talare och vill ha svar på denna eminenta fråga.
    Låter dock förbannat sött me broar över väg där de kan kila hur mycket de vill :)

    SvaraRadera
  3. mina kära döttrar!
    Det är skillnad på en vanlig svensk skogsmus i mitt kök och en hotad japans hasselmus!!
    Slutdiskuterat!

    SvaraRadera